Uređaj za vakumiranje hrane - 165 W - 32 cm - nehrđajući čelik/ABS
Zaštitite svoju hranu i produžite joj vijek trajanja s vakuumskom jedinicom RCVG-32E. Meso, povrće, začinsko bilje i također umaci mogu se skladištiti hermetički, dopuštajući njihovoj svježini i okusu da tvore osnovu na kojoj možete proizvoditi željena ukusna jela u svojim restoranima, hotelima ili catering događajima. Ne samo pakiranje hrane, već i drugih proizvoda, poput kozmetike ili elektroničkih dijelova, sve se to može pohraniti i na taj način stvoriti prostor i omogućiti navedenim predmetima da ostanu sigurni od prašine, prljavštine i bakterija.
Uređaj za vakumiranje hrane RCVG-32E tvrtke Royal Catering potpuno usisava zrak iz plastične vrećice u koju se nalazi roba. Mehanizam za zatvaranje osigurava da se vrećica ne ošteti i da zrak može izaći. Veličina vrećice folije za pakiranje može se odabrati pojedinačno do širine od 32 cm. Kada je vakuum postignut, otvor vrećice je sigurno zatvoren brtvom od 3 mm. Kao rezultat, spriječeni su procesi oksidacije koji dopuštaju stvaranje gljivica ili bakterija, čime se štite i produljuju vakumirane zatvorene namirnice. Namirnice dulje ostaju svježe i mogu se čuvati u zamrzivaču što produljuje rok trajanja mjesecima.
Kućište vakum jedinice izrađeno je od nehrđajućeg čelika kao i presvučeno ABS-om tako da aparat zadovoljava najviše higijenske zahtjeve. A u uređaju je praktična navlaka za rolu, u koju možete pohraniti role folije, na različite duljine izrezane u vakuumsku vrećicu za vakumiranje. Vakuumskim uređajem se intuitivno upravlja putem digitalnog touchpada s LED indikatorom, što omogućuje točne i ponovljive rezultate.
Jedinica za vakumiranje nudi širok raspon funkcija koje vam sve omogućuju sigurno pakiranje robe i produljenje njezinog roka trajanja. S funkcijom vakuumiranja, vakumiranje i zatvaranje robe obavlja se automatski u jednoj jednostavnoj radnji. Ako je potrebno, proces vakuumiranja se zaustavlja jednom kada se tipka ponovno pritisne. Funkcija brzine nudi izbor između niske ili visoke brzine vakuuma. Uz funkciju kanistera, posuda spojena crijevom također se može usisati.
Funkcija za hranu omogućuje prilagodbu procesa vakumiranja suhoj ili mokroj hrani. Prednamještene postavke za brzinu vakumiranja i temperaturu zatvaranja odgovaraju odgovarajućim stanjima hrane. Pulsna funkcija omogućuje ručno upravljanje postavkama za vakumiranje individualnim podešavanjem pritiska i trajanja potrebnog vakumiranja. Ovo je velika prednost posebno za namirnice osjetljive na pritisak. Također je moguće jednostavno izvršiti funkciju brtvljenja, u kojoj je folija za pakiranje jednostavno samo zapečaćena.
Hermetički zatvorene namirnice ne moraju se samo skladištiti ili zamrznuti, već su također prikladne za nježni Sous-Vide proces kuhanja. Zatvorena hrana može se pripremati na 55 do 60 °C putem Sous-Vide procesa kuhanja. Ovakav ujednačen način kuhanja čuva hranjive tvari u hrani i na taj način oslobađa puni okus.