Artikl: EX10013077
|Model: RCIN-700-03
Mast na površini je vrsta vazelina sigurnog za hranu koji štiti ploču roštilja od hrđe. Uklonite masnoću drvenom ili plastičnom lopaticom, a zatim tanjur obrišite kuhinjskom krpom. Ako je potrebno, pažljivo očistite površinu s malo sredstva za pranje posuđa i vode.
Ploča roštilja postaje crna ili žuta zbog visokih temperatura. Kako biste spriječili pojavu mrlja, sljedeći put prvo namažite uljem i postupno povećavajte temperaturu. Da biste uklonili mrlje, pažljivo očistite ploču roštilja sredstvom za pranje posuđa i vodom. Za crne mrlje nanesite malo octa na oboljelo mjesto i ostavite 20 minuta. Zatim dodajte malo sode bikarbone i pričekajte još 15 minuta. Uklonite mrlje spužvicom za ribanje ili finim brusnim papirom u smjeru strukture površine. Na kraju operite radnu ploču vodom i temeljito je osušite. Koristite malo vode kako ne bi prodrla u uređaj.
Kako biste spriječili mrlje od hrđe, izbjegavajte ostatke vode, kiselina (kao što je ocat, limunov sok, umaci) ili tvari koje sadrže klor (kao što je izbjeljivač). Držite ploču za roštilj čistom i osušite je nakon svakodnevne uporabe. Također nanesite malo masti koja je sigurna za hranu kada se ne koristi dulje vrijeme. Ako se hrđa i dalje stvara, namočite zahvaćeno područje s malo vode. Zatim uklonite hrđu čeličnom vunom, spužvicom za ribanje ili finim brusnim papirom. Uvijek trljajte u smjeru strukture površine. Industrijska sredstva za uklanjanje kamenca također su prikladna za potpuno uklanjanje mrlja od hrđe. Nakon čišćenja neutralizirajte sve kisele ostatke alkalnim sredstvom za čišćenje.